Marţi, 22 Mai 2018
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii anunta taxe noi pentru transportatori PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 
Luni, 17 August 2009 10:54

 Guvernul Boc anunta taxe noi


Radu Berceanu, un ministru al Transporturilor si Infrastructurii care prefera fiscalitatea

Dupa ce marti Premierul Emil Boc a anuntat majorarea redeventelor, ministrul Transporturilor Radu Berceanu a declarat vineri, la Cluj, ca va introduce controlul cu cantarul pe podul de la Fetesti-Cernavoda si ca pregateste pentru transportatori taxe similare cu cele platite in statele europene. Berceanu a afirmat ca transportatorii nu au de ce sa fie nemultumiti, in conditiile in care ei sunt aceia care nu respecta prevederile legale.

Premierul a declarat ca majorarea redeventelor va fi una din modalitatile de crestere a veniturilor la buget, alaturi de noile taxe din domeniul jocurilor de noroc sau reducerea cheltuielilor publice prin implementarea unor standarde de cost riguroase la nivelul administratiei publice.

 

Berceanu nu construieste drumuri ci introduce taxe si controale pentru a le pastra pe cele vechi

"In continuare, lucrurile de acolo vor ramane exact asa cum sunt si in plus vom introduce un cantar permanent, ca sa nu mai mearga cu 60 de tone cand trebuie sa mearga cu 40 de tone si sa strice drumurile si dupa aia tot ei sa se planga ca nu sunt drumurile bune. O sa introducem controlul la rovigneta, controlul la tahometre, adica toate controalele care, in alte tari, cand trec, le respecta cu mare sfintenie, iar aici nu le respecta niciodata", a afirmat ministrul

In plus, acesta a declarat ca doreste sa le demonstreze transportatorilor ca Romania nu este "the land of nobody" (tara nimanui n.red.) si ca se vor introduce, in curand, taxele pentru transportatori aplicate in Europa de Vest.

"In afara de prima zi, nu a fost niciodata nici un fel de coada, in general sunt 1-2 masini, eventual 3-4. Le transmit soferilor care cred ca in continuare o sa fie in Romania ca am de gand ca taxele care trebuie platite si pe care, cand trec in Ungaria sau in Austria, le platesc cu mare sfintenie, incetul cu incetul sa le plateasca si aici. Acolo nu e atat problema care se prezinta, ci dorinta in continuare a transportatorilor sa nu plateasca rovignetele de o zi, inclusiv cei care fac curse cu pasageri zilnice", a mai spus Berceanu.
 
 
Pentru stiri si articole despre firme, companii si economie, pentru sfaturi si analize legate de finantari, legislatie, fiscalitate si contabilitate va puteti abona la newsletterul NewsChannel.ro